Rolsteiger Solar lift; handig om zonnepanelen veilig naar het dak te hijsen
Zonnepanelen handmatig tillen
Nog te vaak worden zonnepanelen met een ladder of trap handmatig naar het dak getild. Deze onverantwoorde manier is niet alleen gevaarlijk voor de installateurs van de panelen; er ontstaat een grote kans dat zij hun balans verliezen en van de ladder of trap vallen. Ook is er de aanwezigheid dat het paneel valt en beschadigingen oploopt. Beide ongelukken zijn aanzienlijk groter als er een ladder gebruikt wordt, dan bij het gebruik van een rolsteiger met de speciale Solar lift.
Een zonnepaneel weegt gemiddeld tussen de 10 tot 25 kilo. Van de Arbowet mag een werknemer in de bouw gemiddeld maximaal 23 kilogram met de hand tillen. Het gebruik van een ladder is al uitgesloten bij een tilgewicht van meer dan 10 kg. Het zelf omhoog tillen van de panelen is dus onverantwoord.
Door een Solar lift te gebruiken profiteert u van nog veel meer voordelen: de panelen kunnen eenvoudig vanaf de rolsteiger gemonteerd worden, er ontstaat dus een veilige werkplek en niet alleen een ‘overgang’ naar het dak zoals bij een ladder of een trap het geval is. Het gebruik van een solar lift is ook fysiek minder zwaar tillen voor uzelf of uw medewerkers. Daarom gaat de montage van de panelen ook nog eens vele malen sneller en bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld. Tevens is de mogelijkheid dat het paneel valt of kapot gaat vele malen kleiner.
Voordelen rolsteiger zonnepanelen lift
- Minder kans op beschadiging aan het paneel
- Ergonomisch: niet meer zelf zwaar tillen
- Tijdbesparend en efficiënt
- Stabiel hijssysteem aan de rolsteiger
- Veilige werkomgeving voor de installatie van de panelen
Werking solar liften
De lift voor zonnepanelen is snel en eenvoudig aan de rolsteiger te monteren. Allereerst dient de rolsteiger volgens de handleiding opgebouwd te worden (door minimaal 2 personen). Vervolgens kan de lift aan de steiger bevestigd worden met behulp van koppelklauwen. Eenmaal aan de rolsteiger vast kan het paneel in de lift geplaatst worden. Bovenin de lift is een wieltje gevestigd die als katrol dient, hier wordt het touw overheen gehaald en zo kan de lift van beneden naar boven gehesen worden (en andersom). Sluit het geheel vervolgens af met een (bijgeleverd) elastieken spanband en door middel van het touw kan de gehele installatie inclusief het paneel naar de gewenste hoogte gehesen worden. Het resultaat: een onbeschadigd zonnepaneel op het dak volgens alle richtlijnen en regels van de Arbo en het SZW (Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid).
Rolsteiger met solar lift kopen?
De hijssystemen worden verkocht exclusief rolsteiger. Heeft u nog geen rolsteiger dan kan u deze uiteraard bij ons bestellen. De artikelen worden dan samen geleverd. Tip: koop een steigeraanhanger voor het vervoeren van de rolsteiger en de lift. Twijfelt u over welke rolsteiger en/of aanhanger het meest geschikt is voor u? Dan helpt onze klantenservice u graag verder om tot de juiste keuze te komen.
De liften zijn verkrijgbaar voor rolsteigers met de volgende maatvoeringen:
- Solarlift t.b.v. rolsteiger 8,2 meter werkhoogte
- Solarlift t.b.v. rolsteiger 10,2 meter werkhoogte
- Solarlift t.b.v. rolsteiger 12,2 meter werkhoogte
- Solarlift t.b.v. rolsteiger 14,2 meter werkhoogte
Onderdelen Solar lift:
- Basis liftframe
- Liftframes
- Laadplateau
- Koppelklauw
- Touw 25 meter
- Katrol
- Snelspanner (elastiek)
- Horizontaalschoor 250 cm
De onderdelen zijn indien gewenst ook los te verkrijgen.
Bekijk de instructievideo voor het installeren en het gebruik van de Euroscaffold zonnepanelenlift:
Zonnepanelen 2020
Zonnepanelen, oftewel PV-installaties, worden gebruikt om energie op te wekken. Dit is veel meer rendabel dan de energie die geleverd wordt door de energiemaatschappijen. En hoe meer de prijzen van deze energie leveranciers stijgen, hoe meer winst u maakt door zonnepanelen te gebruiken. Tegenover de aankoop en installatie van de zonnepanelen staat wel een investering, maar vanwege de lange levensduur van de panelen kan dit over meerdere jaren weggeschreven worden. Tevens zijn er vanuit de overheid verschillende subsidies om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen te stimuleren.